Startul în 26 iulie 2019, ora 23

Ultransilvania este un eveniment unic în România creat pentru toți cei care doresc să îmbine alergarea cu istoria. Desfășurat în totalitate pe șosea, pe distanța de 105,7 kilometri, ultramaratonul leagă cele mai importante puncte istorice ale județului Hunedoara: Cetatea Devei, Castelul Corvinilor și Sarmizegetusa Regia.

Specificul românesc al cursei te poartă într-o atmosferă prietenoasă de la modernism la epoca medievală, prin istoria cetății și castelului, satul românesc, prin pădurile răcoroase și malul apelor până la originea neamului românesc din cetatea dacilor.
– Simte experiența și verifică limitele alergînd prin istorie.

– Startul se va da vineri 26 iulie la ora 23.
Condiții de participare:
atleții care intră în cursă trebuie să aibă încheiata în ultimul an cel puțin o cursă în următoarele condiții.
Categoria A
– 100 km în 13 ore
– cursa de 24 ore 150km
– cursa 12 ore 90 km
Categoria B
Ca noutate ACS Sport și Anduranță oferă posibiltatea celor care nu au alergat niciodată un ultramaraton, dar doresc să alerge mai mult de 42 de km să participe la Ultra Transilvania, dacă au alergat în ultimele 6 luni cel puțin o cursă în condițiile:
– maraton 4 ore
– 50 km 5 ore
Ștafeta
– echipa care formează ștafeta este compusă din doi membri indiferent de sex.
– primul membru al echipei va alerga 42 de kilometri, punctul de schimb fiind la Castelul Corvinilor

Timp limită: Timpul limită pentru finalizarea cursei este de 15 ore. Atleții care fac parte din categoria B vor fi acceptați ca finisheri indiferent de distanța parcursă în timpul limită de 15 ore.

Înscrierile se deschid în 24.01. 2019 și se vor închide în 07.07.2019
Toți atleții trebuie să fie într-o condiție fizică și medicală foarte bună. La ridicarea kit-ului vor trebui să facă dovada medicală prin prezentarea unei adeverințe medicale, nu mai veche de 3 luni.

Puncte de control și alimentare hidratare: pe tot parcursul evenimentului sunt un număr de 15 puncte de control și hidratare. De asemenea vor fi două puncte centrale, primul la Castelul Corvinilor, iar cel de al doilea în Ludeștii de Jos. Atleții pot avea propriile lucruri la punctele centrale. Pentru aceasta vor trebui să specifice la ridicarea kit-ului că doresc transportarea bagajelor la unul sau ambele puncte centrale. Atleții pot avea sprijinul însoțitorilor numai în punctele de control începând de la Castelul Corvinilor. Este interzisă ajutarea atleților între punctele de control, în caz contrar atleții pot fi descalificați.
Taxa de participare:

Suma care trebuie plătită pentru atlet este de 340 lei.

Pentru ștafetă taxa de participare este de 340 lei.

Pentru plata cu OP: RO34INGB0000999907618291

Asociatia Club Sportiv Sport si Anduranta

CIF: 36864482